már
12

Super Jewel BOX - A normál CD tok modern változata

Lekerekített sarkok, biztosabb zárhatóság, a booklet stabilabb rögzítése az előlaphoz - ezek mind a Super Jewel BOX jellemzői. Manapság gyakran találkozhatunk vele számítástechnikai boltok, áruházak polcain, s már-már úgy tűnik, átveszi a vezetést a hagyományos, műanyag CD toktól.

Valóban, mind külsejében, mind zárhatóságában a normál CD tok előtt jár, hiszen pattanós műanyag zárja szinte lehetetlenné teszi, hogy egy elvétett mozdulat eredményeképpen a tok szétnyíljon és a lemez kiessen belőle. Bár külön toktípusként emlegetjük, a Super Jewel BOX nem más, mint a normál CD tok tökéletesített változata. Lekerekített sarkai enyhén futurisztikus beütést kölcsönöznek neki, és ellentétben a hagyományos CD tokkal, a Super Jewel BOX-nak létezik DVD változata is.

2009-ben az Alexandra Kiadó a Hungarotonnal karöltve „Könnyűzenei archívum” összefoglaló néven számos klasszikus nagylemez (többek között Bergendy, V'Moto Rock, Kovács Kati albumok) CD változatát jelentette meg, valamennyit Super Jewel Box tokban. Ezen kiadványok egyike az 1979-es „Session At Night - Éjszaka A Stúdióban” CD változata, mely méltatlanul keveset emlegetett momentuma nem csak a dzsessz, hanem általában véve a hazai zenetörténetnek. Olyan zenészek szerzeményei és játéka hallható a lemezen (a teljesség igénye nélkül), mint Szakcsi-Lakatos Béla, Babos Gyula vagy Dés László.

2008-ban a siófoki CokeClubban, az MTV Icon rendezvény keretein belül az LGT együttes előtt tisztelgett számos hazai kortárs szólóelőadó és együttes, egy-egy LGT dal feldolgozásával. Az esemény kapcsán egy CD is megjelent Super Jewel BOX tokban, melyen ezen feldolgozások stúdióverziói hallhatóak.