feb
13

Dvd készítés neroval

Sok felhasználó összezavarodik a sok lehetőségtől amit a program biztosít, ezért ebben az útmutatóban tisztázunk pár dolgot.

Sok felhasználó összezavarodik a sok lehetőségtől amit a program biztosít, ezért ebben az útmutatóban tisztázunk pár dolgot: Hogyan lehet olyan DVD videó lemezt gyártani, amit az asztali lejátszók visznek, olyan fájlokból, mint az IFO és VOB. Ha olyan DVD lemezt akarsz készíteni, ami adat vagy zene fájlokat tartalmaz, csak válaszd ki a DVD-ROM (ISO) opciót és ne azt, amit ebben az útmutatóban mutatunk. A végén lesz egy extra lépés, ami megmutatja, hogyan lehet ISO fájlokat kiírni.

1. lépés


Ez az ablak nyílik meg a Nero indításakor, ha nem jön fel, csak nyomd meg a New gombot a bal felső sarokban. Itt válaszd a DVD-t(1), aztán a DVD-Video opciót(2). Itt jobb, ha lassú sebességet állítasz be mint a 4X (3), főleg, ha a lejátszód régi. Végül kattints a New gombra(4).

2. lépés



Itt válaszd ki a fájlokat, amiket a DVD-re akarsz írni (1) és húzd be a VIDEO_TS mappába(2). Fontos, hogy ebbe a mappába húzd be! Ha más formátumú fájlod van, mint AVI vagy MKV, azokat át kell konvertálnod.

3. lépés


Itt, kiválaszthatod a Verify written data (1) opciót, ha ellenőrzést is akarsz. Emlékez arra, hogy az előbb mit mondtam a sebességgel kapcsolatban (2). Ha kész vagy, rakd be az üres DVD-t és kattints a Burn gombra.


Ez minden! Csak várj egy pár percet és a DVD elkészül.